OBISK FAKULTETE ZA ŠPORT

 

 

V četrtek, 5. 11. 2015 smo z Zlatooki obiskali Fakulteto za šport. Že sam pogled na ogromno športno dvorano (ki je prilagojena predšolskim otrokom, polna barv in raznovrstnih športnih pripomočkov ter orodij) nas je očaral. Bili smo polni pričakovanj, ki so se hitro pričela uresničevati.

 

Študentje FŠ - usmerjevalci elementarne športne vzgoje so otrokom pripravili vadbeno uro, polno novih in že znanih gibalnih izzivov, ki so jih otroci z navdušenjem izvajali. Vsebino so popestrili s čarovnicami in bučami, kar je še dodatno motiviralo otroke in jih spodbudilo, da so bili spontano dejavni ves čas vadbe.

 

Po igrivem ogrevalnem delu je sledil glavni del na vadbenih postajah. Otroci so prenašali ťbučeŤ (žoge) čez polivalentne blazine; jih kotalili in shranili na določeno mesto; se z ťmetloŤ (vrvjo) zagugali čez prepad (med dvema švedskima skrinjama) in odleteli kot čarovnice proti tlem (s črvom). Na plezalni mreži so čarovnice brisale ťpajčevinoŤ (rutke), ki je prekrivala mrežo na različnih višinah. V zaključnem delu so se otroci poigrali s padalom in odšli domov z narisanimi nasmeški na obrazu, ki so jih spremljali ves čas vadbe.

  

Katarina Leben,

uni. prof. športne vzgoje