Metulj gnezdi v čudovitem kotičku, stran od urbanega vrveža, na robu mesta in na pragu največjega ljubljanskega parka.

Vrtec smo od začetka do konca oblikovali sami, zato nismo sklepali kompromisov in smo lahko kakovost zagotovili povsod, kjer je to pomembno.


Bistvo vrtca Metulj je prepričanje, da si vsak otrok zasluži biti sprejet v vsej svoji posebnosti. S tem razumevanjem gradimo različne aktivnosti in priložnosti za razvijanje potencialov že v zgodnjih letih razvoja. V vrtcu Metulj se otroci dobro počutijo, vanj z veseljem prihajajo ter se v njem počutijo sprejeti in slišani.


Vrtec Metulj je majhen vrtec, ki želi ostati majhen vrtec. Majhnost nam namreč omogoča graditev pristnih odnosov v kolektivu in s starši naših malčkov. Prav v oblikovanju okolja, polnega zadovoljnih in povezanih ljudi, vidimo odlično izhodišče za dobro počutje otrok.


V vrtec sprejemamo otroke od 11. mesecev dalje,kjer odrasli prepoznavamo, spodbujamo, podpiramo in pospešujemo otrokove namene, razmišljanja, rast, ustvarjalnost in prosocialno naravnanost.


Poglobljeno sodelujemo z družinami, ki so najpomembnejši v življenju naših malčkov.


Kdor potrka na naša vrata, se mu bodo rade volje odprla. Skupaj z njimi pa se bodo vsakemu obiskovalcu predstavili že na prvi pogled izredno topli, urejeni in skrbno negovani bivanjski prostori. Ker najmlajši v njih preživljajo najbolj ustvarjalne trenutke svojega vsakdanjika, je bil vrtec opremljen ob upoštevanju najzahtevnejših meril udobja in varnosti. Posebno ponosni smo na neposredno bližino zunanjega dela vrtca, ki nam omogoča številne in pogoste izlete na svež zrak.