Zadovoljna mati, sreča v družini

 

Zadovoljna mati pozna življenje popolne predanosti resnici. Zadovoljna mati živi takšno življenje. Ona se ne izogiba resnici ali resničnosti, kadar je ta boleča. Svoje življenje predaja nenehnem in strogem samoopazovanju in je disciplinirana. Resnici je predana in se je ne boji. Bolečina ji postane povsem nepomembna, kadar želi spoznati resnico. Je Boginja, je svobodna, je Divja ženska. Je mila in ljubeča. Je strastna in ognjena. Je zvesta sebi, svojem srcu, resnici. Ima vrednote, ki so napolnjene z ljubeznijo. Je zvesta ljubezni in ona je ljubezen.

 

Zadovoljna mati ljubi resnično. Njen pogled je iskriv in govori več kot tisoč besed. Ne daje praznih besed, polnih obljub. Ona ceni. Ceni sebe, svoje otroke in očeta njenih otrok. Ceni življenje. Časti svobodo duha.

 

Ona ve, kaj si želi. Ona ve, kaj je kvaliteta. Živi, deluje, razmišlja in čustvuje z disciplino. Ona vidi, ona sliši. Ona sprejema... in je pripravljena na kritiko. Se ne zapira. Zna reči NE, mrko pogledati in povzdigniti glas. A vse z ljubeznijo in v imenu ljubezni.

 

Njej je znano tavanje po temi in meglenih poteh. Znane so ji solze, rane, strah in bolečina. Ve, da je zmotljiva. Ve, da ni popolna. Četudi si to neskončno želi.

 

Dovoli srcu govoriti in razumu delovati. Dovoli si živeti, svobodno dihati, biti srečna, zadovoljna. Zaveda se svoje lepote, svoje ženstvenosti. Dovoli si biti lepa. Dovoli si biti takšna, kot je. In dovoli biti svojim otrokom in najbližjim, da so takšni, kot so.

 

Takšna zadovoljna mati je...

 

Ona je steber in zgled v družini. Zaveda se svoje pomembnosti in ne omejuje drugih v družni zaradi lastne (ne)moči. Podpira vsakega posebaj na vseh področjih in vseh nivojih. Dovoli jim bivati v lastni energiji in jih uči ohranjati  ter uporabljati svojo moč na ljubeč, spoštljiv, razumevajoč način.

 

Svojim otrokom daje občutek, da so cenjeni in s tem gradi zdrave temelje za njihovo duševno zdravje in zdravo prihodnost. Zaveda se, da je vsak njen pogled, korak, gib, gesta, sporočilo, nasmeh, občutek... cela ona, vse njeno pod drobnogledom velikih oči malih korenjakov. Ki vsrkavajo vse, kar ona je. Zaveda se vse svoje odgovornosti kot mati in žena, in ne beži pred njo, četudi mnogokrat začuti občutek onemoglosti, nesposobnosti. Občutek krivde želi vanjo prodreti ob vsaki najmanjši priložnosti in ji s tem odvzeti moč. A ona ji pogumno pogleda v oči in ji reče: ťNE, predajam se izključno ljubezni. Sebi, svojim otrokom, njihovem očetu dajem samo ljubezen. Ker sem LJUBEZEN.Ť


 

Za vrtec Metulj piše: Maja Škvarč, ustanoviteljica Child's FairyTale.com, www.childsfairytale.com