Aljaž: V vrtec rad hodim, ker je tok lep. Meni so všeč cvetlice, ki rastejo na vrtu in imamo peskovnik. Všeč mi je vrtec, ker je barvast. Rad označujem koledar. Všeč mi je , ko pride Polona in se učimo obleke angleško.


Ajan: V vrtcu imamo gibanje, to je vrtec Metulj, jaz sem v skupini Zlatookov. Rad igram enko s prijatelji. Naš vrtec je zelo poseben, ker imamo v njem nenavadne stvari, imamo gibanje, hodimo na predstave in v knjižnico.

Andrej: Vrtec je velik, igram se z avti, hodimo v gledališče, na Pokljuki smučamo, gremo drsat, pavati na bazen. Imam veliko prijateljev.


Peter: Ta vrtec je čudovit, pa dober. S prijatelji se igramo z avti, pa z duplo kockami, pa napisali smo knjigo Skrb zase in za druge. Dobro nam je na gibanju, pa igramo se ravbarje in žandarje, pa ostale igre. Hodimo na sprehod na bajer, bili smo na Pokljuki, smo smučali, s sankali.


Maksim: Moj vrtec je lep, ker se igramo, imamo igrače. Lahko narišemo nekaj lepega, skrbimo za našo igralnico in jo urejamo. Zunaj imamo vrt, jagode nam rastejo, pa zelišča, iz njih naredimo čaj, drobnjak damo v juho. Imamo gibanje, tam imamo poligone in delamo vaje za umirjanje.


Maša: Rada imam vrtec, ker je zelo prijazen in se rada igram sestavljenke, rada sestavljam lego kocke, rada rišem, imam veliko prijateljev. Všeč mi je ko izdelujemo knjige, takrat smo pisatelji in ilustratorji. Hodimo na predstave v lutkovno gledališče in na jahanje.


Sara: Rada grem z vrtcem na Pokljuko, tam smučamo, ponoči gremo na sprehod z lučkami. Hodimo v knjižnico, si izposodimo knjige, opravljamo Ciciuhca. Jeseni gremo na Kaja in Grom, tam sta dva kužka, jahamo konje, pospravljamo hlev. V vrtcu imam prijatelje, z njimi se najraje igram z Barbikami in rišem.


Žan: Rad pridem v vrtec. Všeč mi je.